Ви зараз переглядаєте Демонстрація документального фільму Аяла Шарот «Зламані гілки» із колекції Docudays UА

Демонстрація документального фільму Аяла Шарот «Зламані гілки» із колекції Docudays UА

25 квітня у с. Кульчин (Турійська громада) для учнів старших класів ліцею було продемонстровано документальний фільм Аяла Шарот «Зламані гілки» із колекції Docudays UА. Модерувала фільм Ірина Ковальчук, доцент кафедри природничо-математичної, світоглядної освіти та інформаційних технологій, керівниця Кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA «Десята муза».
У фільмі розповідається про історію Міхаль Рехтер, яка у 14 років вимушено покинула свою домівку в Польщі і сама поїхала до Палестини напередодні Другої світової війни.
Що робить цей фільм особливим? Насамперед, незвична форма подачі інформації через поєднання розповідей очевидців, елементів анімації, фото 1939-1940-х років та кадрів хроніки. Також – проблематика фільму: через життя Міхаль та її сім’ї показано трагедію єврейського народу в часи Другої світової 
війни.
Фільм триває лише 25 хв, але його глибина та проблематика вимагають рефлексії та використання різних форм роботи, доцільне проговорення болючих тем та проведення паралелей із подіями в сучасній Україні.    

БІЛЬШЕ ФОТО