Ви зараз переглядаєте «Вишиванка ХХІ: перезавантаження»

«Вишиванка ХХІ: перезавантаження»

18 травня 2023року в рамках проекту «Дні науки» викладачі циклової комісії словесних дисциплін і студенти  провели презентацію культурознавчого проєкту «Вишиванка ХХІ: перезавантаження».

Українська вишита сорочка – не лише частина традиційного народного строю, а й важливий світоглядний символ. Сьогодні ж вона стала невід’ємною складовою сучасної української зброї. Про те, яких форм набула вишивка за час свого багатовікового розвитку,

Цікаві історичні факти про українську вишиту сорочку, приклади того, як втілюється вишивана фантазія українських майстринь в повсякденному вжитку, а також калейдоскоп «зіркових» вишиванок представили студентки Анна Оксентюк (2-ДО), Софія Яремчук (2-Г), Богдана Мацко (1-А). 

Неймовірно цікавою виявилася розповідь Андріани Трефлер (4-Г) про історію її родинної реліквії – одяг, переданий у спадок прабабусею.

Родзинками зустрічі були ґрунтовні розвідки викладачів Світлани Вірсти, Наталії Дзямулич, Наталії Дмитренко.

Любов до вишиванки в нашого народу – на генетичному рівні, адже це – невід’ємний символ української національної ідентичності. Чудово, що ця тенденція не просто повертається в наше життя, а й стає одним зі світових трендів.

БІЛЬШЕ ФОТО