Ви зараз переглядаєте Дні науки -2023 тривають

Дні науки -2023 тривають

…Освіченість, ученість, духовність, не менше ніж Дніпро обома берегами, об’єднують націю…

Дні науки -2023 тривають.

Студенти спеціальності «Журналістика» МФК СумДУ та студенти ЗВО “Луцький педагогічний коледж” Волинської обласної ради долучилися до медіаосвітнього інтенсиву «Академічна доброчесність та фактчекінг. Інфомедійна культура дослідника».

 З вітальним словом виступила кандидатка педагогічних наук, доцентка, проректорка з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці ЛПК Ольга Фаст.

 Здобувачі освіти Луцького педагогічного коледжу презентували медіапроєкт «Гендерні студії очима луцьких студентів».

 А докторка філософії, викладач МФК СумДУ Наталія Пономаренко запропонувала поговорити про науковий фейк: що нам розказують у медіа про науку та як розвинути науковий спосіб мислення? Під час розмови дискутували, шукали авторів відомих цитат, дізнавалися про наукову журналістику та розвінчували фейки.

«Якщо розповідати неправдиві історії та фейкові новини, то їх можуть запам’ятати й не запам’ятати, що це фейк. Щоб цього не відбулось – потрібно розповісти, чому це не так. Зокрема, ми бачили дуже багато фейків навколо коронавірусу — починаючи з гелікоптерів, які мають щось розсипати. Тепер бачимо щодо повномасштабки. Коли люди почали серйозно обговорювати історії про комарів та біологічну зброю, то було відчуття страху, що люди можуть вірити в такі речі», – коментує учасниця інтенсиву Інна Чорнойван.

 Добро без честі й чесності – не добро! Як і навпаки. Тому й ДОБРОЧЕСНІСТЬ – справа кожного з нас, це повага до самого себе, любов до професії і не тільки! Над популяризацією доброчесності працюють машівці і Вам рекомендують)