Ви зараз переглядаєте День пам’яті українських захисників

День пам’яті українських захисників

Щодня українці починають свій новий день з ушанування пам’яті загиблих Героїв України і з подякою та молитвою за всіх захисників.

Свій навчальний рік ми  розпочинаємо з пам’яті про загиблих Героїв, адже 29 серпня – скорботний день для українців… Рівно дев’ять років тому відбулася одна із найтрагічніших подій в історії незалежної України – Іловайський котел.

У День пам’яті українських захисників куратор Олена Стрельбіцька разом зі студентами 31ПО групи факультету початкової освіти та фізичної культури, провели пам’ятну годину, присвячену усім Героям України, які загинули за нашу свободу. Ушанувавши пам’ять наших Героїв, пригадали трагічні події цього дня та історію створення перших волинських батальйонів, які понесли чимало втрат в Іловайській трагедії…

В контексті цього пам’ятного дня у Волинському краєзнавчому музеї студенти ознайомилися з виставкою картин Олега Дробоцького «Митець. Воїн. Світло» – українського художника, фотографа і воїна, який загинув у березні 2023 року.

Живучи у непростий і водночас вирішальний період становлення України, важливо не втратити живу пам’ять про події та Героїв. Важливо пам’ятати й закарбовувати історію сьогодні, аби завтра майбутні покоління не проживали її знову…

Вклоняємось і пам’ятаємо усіх загиблих Героїв – усіх, хто ціною власного життя вберіг Україну.

Дякуємо нашим ЗСУ, що можемо розпочати навчальний рік, вчитись і працювати для Перемоги.

БІЛЬШЕ ФОТО