Ви зараз переглядаєте Незабутня мандрівка студентів карпатським краєм

Незабутня мандрівка студентів карпатським краєм

У перші вихідні жовтня студентки 31 групи спеціальності Початкова освіта ЗВО «Луцький педагогічний коледж» разом зі своєю наставницею Оленою Стрельбіцькою відвідали мальовничий край українських Карпат.

Початковою зупинкою мандрівки стала одна із найвідоміших історичних пам’яток на Прикарпатті – Манявський Скит. Це найдавніший у Карпатах православний монастир, якому понад 400 років. У народі Манявський скит ще називають «Українським Афоном».

Ще одне диво, яке варте уваги кожного мандрівника – Манявський водоспад (один із найвищих в Україні, висотою до 20 метрів).

Наступною локацією стала «Стежка Довбуша», що підіймається горою Маковицею з-поміж буково-ялівцево-смерекового лісу. «Стежка Довбуша» веде по місцях, пов’язаних з іменем ватажка карпатських опришків – Олекси Довбуша. Краєвидами, що відкриваються з вершини, можна милуватись безкінечно.

У другий день була не менш насичена програма. «Полонина перці» – неймовірний етнопарк карпатського колориту, що поєднав у собі різноманітні арт-об’єкти, чудові краєвиди та пізнавальні екскурсії з майстер-класами. Розташований комплекс на висоті 1 км над рівнем моря. Звідси відкриваються мальовничі краєвиди на Говерлу, Петрос, Драгобрат, Горгани та Свидовецький масив. У 2019 році на цій полонині встановлено найбільший дерев’яний герб України, висотою понад 15 м. Його було занесено у Книгу рекордів України. На різноманітних локаціях тут проводяться майстер-класи з народних ремесел: ковальства, гончарства, різьбарства, ліжникарства, писанкарства, приготування гуцульських страв. Про традиції давньої гуцульської магії розповідав господар “Хати мольфара”. Незабутнім був майстер-клас гуцульських музик.

Найбільший туристичний комплекс Буковель зустрів із дощиком. Однак це не зіпсувало вражень від подорожі та мальовничої природи, яку завершили у чарівному містечку Яремче.

Дякуємо нашим ЗСУ, що маємо можливість подорожувати і пізнавати свій рідний край, відкривати для себе чарівні куточки нашої України, її талановитих і творчих людей, унікальну природну та культурну спадщину!

БІЛЬШЕ ФОТО