Ви зараз переглядаєте 10-й Саміт миру HWPL в Україні: шляхи досягнення глобального миру через міжрегіональне співробітництво

10-й Саміт миру HWPL в Україні: шляхи досягнення глобального миру через міжрегіональне співробітництво

23 вересня 2024 року в онлайн-форматі відбувся ювілейний 10-й Саміт миру в Україні, організований міжнародною миротворчою організацією HWPL при Департаменті глобальних комунікацій та ЕКОСОР ООН. Цьогорічною темою Саміту стало cтворення всесвітнього співтовариства миру через міжрегіональне співробітництво, що відображає зусилля HWPL у сприянні миру та безпеці на міжнародному рівні. 

Участь українських освітян і науковців в Саміті свідчить про зростаючу роль академічної спільноти у формуванні миротворчої парадигми, яка сприяє сталому розвитку та безпеці на локальному та глобальному рівнях. КЗВО «Луцький педагогічний коледж» у роботі Саміту миру представили проректор з науково-методичної роботи та міжнародної співпраці Ольга Фаст та здобувачі вищої освіти за спеціальністю 013 Початкова освіта, які опановують навчальний курс за вибором «European Union Educational Policy».

Відзначання 10-ї річниці Саміту миру HWPL відбулося на передодні 18 вересня 2024 р. в Сеулі (Південна Корея), а також у період з 18 по 30 вересня у різних містах у 122 країнах світу. Під час проведення цих заходів презентувався міжнародний проєкт освіти миру HWPL, ініціатива щодо норм міжнародного права про мир (Декларація миру і припинення війн DPCW), а також інші миротворчі проєкти.

Під час заходу обговорювалися ключові питання миротворчої діяльності, зокрема вирішення конфліктів, релігійна гармонія та імплементація правових механізмів для забезпечення сталого миру. Зустріч також мала на меті залучити регіональних лідерів для розробки мирних стратегій, адаптованих до локальних контекстів.

БІЛЬШЕ ФОТО