Ви зараз переглядаєте «Перший вінок» до Всесвітнього дня поезії

«Перший вінок» до Всесвітнього дня поезії

21.03.2023 у бібліотеці коледжу відбулося чергове засідання читацького клубу«ЛітЕра». Учасниці читацького клубу за підтримки циклової комісії словесних дисциплін з нагоди Всесвітнього дня поезії запросили студентів та викладачів до поетичної вітальні, названій на честь першого українського жіночого альманаху «Перший вінок», що вийшов у Львові навесні 1887 року.

1999 року ухвалою 30-ї сесії ЮНЕСКО встановлено Всесвітній день поезії, який відзначається щороку  21 березня.

Перед присутніми з’являлися образи і звучали вірші авторок, без яких світову та українську поезію уявити не можна: Енхедуанна, Олена Пчілка, Леся Українка, Емма Андієвська, Оксана Забужко.  

Слухацька аудиторія радо вітала й спеціальних гостей зустрічі, на яких очікувала недаремно. Адже вперше у коледжі було представлено дебютну збірку віршів «Дві сторони долі» студентки 3-го курсу  Анастасії Веснянки. Проникливо і особливо актуально прозвучали її вірші у авторському виконанні та у прочитанні однолітків.

Приємним сюрпризом стала й нова зустріч із поезією кандидатки філологічних наук, викладачки Луцького педагогічного коледжу Людмила Шуст. Майстерність  й щирість віршів пані Людмили не залишила присутніх байдужими.

А «вивідувала» у наших  гостей секрети їх натхнення та історію поетичного зростання студентка 2-го курсу Вікторія Зленко.

Староста читацького клубу Яна Бащук, яка нещодавно вкотре повернулася з волонтерської поїздки на деокуповані території, слушно зауважила, завершуючи зустріч, що нашу Перемогу ми наближаємо боротьбою на фронті і в тилу, наближаємо своєю вірою і своїми справами.

БІЛЬШЕ ФОТО